Να συνταγογραφούνται τα υοκατάστατα, για τους εξαρτημένους αό τα ναρκωτικά συμολίτες μας

 

(Ειστολή του Σύρου Δανάλη, μηχανολόγου-ηλεκτρολόγου, ου στάλθηκε στον Υουργό Υγείας στις 9.6.09)

 

 

Kε  Υουργέ,

 

 

Διαβάζω στην Καθημερινή της Κυριακής 7/6/2009, αλλά και σε ροηγούμενα  τεύχη της, την αρθρογραφία του κου Παναγιώτη Κανελλάκη , o οοίος τυγχάνει και αντιρόεδρος του ΟΚΑΝΑ. Αλλά και τις αντίθετες αόψεις του Χαρ. Πουλόουλου, διευθυντή του ΚΕΘΕΑ. Και είσης  βιώνω την Πλατεία Εξαρχείων και την οδό Στουρνάρη  κάθε μέρα, διότι έχω κατάστημα ώλησης ηλεκτρονικών υολογιστών  εί του αραάνω δρόμου.

 

Κατ αρχήν, δεν είναι να κλαίει κανείς για την υοβάθμιση της εριοχής, όσο γι αυτήν την εξαρτημένη νεολαία η οοία έχει φθάσει στα τελευταία σκαλιά της ανθρώινης ααξίωσης. Ζει μόνο για να αίρνει κάθε μέρα τη δόση της, είναι ολύ μεγάλο το οσοστό και κυρίως στους νέους άνδρες (ακούγονται οσοστά ου είναι γύρω στο 15%).

Όταν κάοιος εθισθεί σε αυτές τις ουσίας είναι τελειωμένος. Δεν αεξαρτάται ούτε το 10% και η αεξάρτηση ααιτεί και αλλαγή στον τρόο ζωής του για να μην εαναληφθεί άλιν η χρήση.

Αυτό είναι  κάτι ου έτσι και αλλέως δεν μορεί να του ροσφέρει το κράτος.

 

Το σύστημα ου ήδη εφαρμόζεται αό τον ΟΚΑΝΑ  και του οοίου την διατήρηση και εέκταση ροτείνει  ο διευθυντής του ΚΕΘΕΑ  έχει ήδη αοτύχει. Κανέναν δεν θεραεύει, τους βλέουμε στην εριοχή μας, γύρω αό τον ΟΚΑΝΑ, όως έχω συζητήσει και με φαρμακοοιό της γειτονιάς, αίρνουν διουρητικά, ουρούν σε όλη την εριοχή, ώστε να είναι στις εξετάσεις καθαροί και να αίρνουν συμλήρωμα της δόσης τους, κανείς δεν θεραεύεται, ζητήστε αξιόιστα στοιχεία αό τον ΟΚΑΝΑ. Δεν ιστεύω ότι υάρχουν αλλά μορούν να βρεθούν. Θα δείτε αό αυτά ότι το αοτέλεσμα είναι μηδέν και το κόστος στο δημόσιο τεράστιο.

 

Ποίοι είναι οι ωφελημένοι; Οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι ψυχίατροι, οι ψυχολόγοι και οι υάλληλοι του ΟΚΑΝΑ. Αυτών τα συμφέροντα υερασίζει ο Διευθυντής του ΚΕΘΕΑ; Ή μιας ҹαρασιτικής μεσαίας τάξης, η οοία καλοερνά εν ονόματι της κοινωνικής ολιτικής; Η οοία αρέχει μόνο ψύχουλα σε αυτούς ου τη χρειάζονται και εν ονόματι των οοίων εξασκείται.

 

Είναι ολύ σωστές οι θέσεις του κ. Π. Κανελλάκη,  αντιροέδρου του ΟΚΑΝΑ, ότι ρέει να συνταγογραφούνται τα υοκατάστατα στους εξαρτημένους και ότι αυτό θα λύσει το ρόβλημα. Οι οοίες δείχνουν ότι είναι άνθρωος έντιμος, ροασίζει τα συμφέροντα του δημοσίου και των ασχόντων και αντιλαμβάνεται τα ροβλήματα με μεγάλη οξυδέρκεια.

 

Αευθύνομαι  σε σας, διότι είστε άνθρωος ου έχετε αλέψει στην ζωή σας και σας διακρίνει η διορατικότητα και η εντιμότητα και νομίζω ότι θα άρετε τις σωστές αοφάσεις, ώστε χιλιάδες νέοι και οι οικογένειες τους να ανακουφισθούν και θα σας ευγνωμονούν ...