Θα κάνουν το άλμα στο αύριο ή θα μείνουν κολλημένοι στο χθες Βορίδης, Κακλαμάνης, Πολύδωρας και άλλοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ;

 

του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόουλου

 

1.            Ο κ. Μάκης Βορίδης:

(α) Στο συνέδριο της ΝΔ αοφάνθηκε: Για την καταστροφή του τόου ευθύνονται οι ειλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Με τον αφορισμό αυτόν, ο κ. Βορίδης υέδειξε ΤΟΝ υεύθυνο, φόρτωσε σ αυτόν τις αμαρτίες σαράντα χρόνων ου οδήγησαν στην καταστροφή του τόου και καθάρισε!  

Όλοι οι άλλοι, κόμματακυβερνητικά και αντιολιτευτικά, όου και ο ίδιος έχει θητεύσειΜΜΕ, συνδικάτα, αθώοι!

Τόσο αλά, τόσο εύκολα, τόσο καταστροφικά!          

(β) Με δηλώσεις στα ΜΜΕ, ειχείρησε να αιτιολογήσει γιατί ροέβη στην αναφορά αυτή:

- Ήταν μία αναφορά ου είχε να κάνει με τον εσωτερικό διάλογο της Νέας Δημοκρατίας και ειώθηκε σε ένα γενικότερο λαίσιο μιας ιδεολογικής μάχης.

- Θεωρώ χρέος της Νέας Δημοκρατίας να ανατρέψει την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς και των αξιών της Αριστεράς στην Ελλάδα.

Ο κ. Βορίδης έκρινε ως τώρα, ου η τύχη της Χώρας εξαρτάται αό την καλή συνεργασία των δύο κυβερνητικών κομμάτων, είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσει η ΝΔ ιδεολογικές μάχες για την ανατροή των αξιών της Αριστεράς!

Αδυναμία στην αξιολόγηση των ροτεραιοτήτων ή έλλειψη υευθυνότητας;

 

2.            Ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης:

(α) Πριν αό την έναρξη του συνεδρίου της ΝΔ δήλωσε: Περιμένω να ακούσω οια είναι τα μεγάλα αύριο του ρωθυουργού ου μας ενώνουν με το ΠΑΣΟΚ και οια τα μικρά του αρελθόντος ου μας χώριζαν.

Αυτά ου ξέρουν όλοι οι νοήμονες ολίτες δεν τα γνωρίζει ο κ. Κακλαμάνης και εριμένει να του τα ει ο ρωθυουργός!

Αν έτσι είναι, τι να συμεράνουμε για τις ολιτικές και νοητικές του ικανότητες;

(β) Ισχυρίζεται ως ασκεί κριτική στον τρόο ου διαραγματεύεται η κυβέρνηση με την τρόικα, ενώ είναι αντίθετος με τη λογική των άκρατων ιδιωτικοοιήσεων.

Τέτοιες αοριστολογίες ακούμε καθημερινά αό τους ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή και ΑΝΕΛΛ.

Αν έχει, ας μας ει ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης κάτι ιο συγκεκριμένο: Πώς ακριβώς θα έκανε αυτός τις διαραγματεύσεις με την Τρόικα και οιες είναι οι άκρατες  ιδωτικοοιήσεις ου κρίνει ότι δεν θα έρεε να να ροχωρήσουν.

 

3.            Ο κ. Βύρων Πολύδωρας:                         

Αμέσως μετά το το συνέδριο της ΝΔ και αγνοώντας τις αναφορές του ρωθυουργού για τους νεοναζί δήλωσε:

Εγώ είμαι Κολοκοτρώνης, και αναζητώ συνεννόηση με όλους τους εμολέμους. Ο κίνδυνος δεν είναι η Χρυσή Αυγή, είναι η Τρόικα. Συνεννόηση με την Χρυσή Αυγή, για μια άμυνα αέναντι σε έναν κίνδυνο υαρκτό, την Τρόικα.

Με την ετριά αυτή, ο ταλαντούχος της γραφικότητας, ρώην στρατηγός άνεμος και νυν Κολοκοτρώνης, κατάφερε τουλάχιστον να εανέλθει στην εικαιρότητα ...  

 

4.           Όως έχουν έρθει τα ράγματα, τη ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ στη Χώρα έχει κληθεί να την ξεκινήσει η κυβέρνηση των δύο κομμάτων ου φέρουν το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για τη σημερινή κατάστασή της.  

Η ΑΛΛΑΓΗ, όμως, δεν θα ραγματοοιηθεί, αν τα στελέχη τους δεν εννοήσουν ότι τα ελάσσονα αγαθά υοτάσσονται στα μείζονα, όταν αίρνονται οι αοφάσεις, και αν δεν αοκηρύξουν τις αλαιοκομματικές ρακτικές του κομματικού ή ροσωικού συμφέροντος, όχι με λόγια αλλά με ράξεις.

Με δυο λόγια, αν δεν κάνουν το άλμα στο αύριο, αλλά μείνουν κολλημένοι στο χθές!