Ο λούσιος δεν μορεί να είναι εκρόσωος αριστερών, κα  Βαλαβάνη, κ.κ. Πααδημούλη, Σταθάκη, Τσακαλώτε, Τσουκαλά!

 

του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόουλου

 

1.            Στην ΑΥΓΗ (19.12.13 ) διαβάσαμε: Όσον αφορά το ηθικό ζήτημα του θέματος, ο Ευκλ. Τσακαλώτος αάντησε ότι θεωρεί υοκρισία ότι ένας άνθρωος ου είναι εύορος δεν μορεί να είναι και αριστερός. Ακόμα και βιομήχανος να ήταν, έχει δικαίωμα να είναι αριστερός (ο κ. Τσακαλώτος).   

Παρόμοιες δηλώσεις έκαναν και άλλοι λούσιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

- Γ. Σταθάκης: Και οιος σας είε ότι ένας αριστερός δεν μορεί να διαθέτει και αμοιβαία κεφάλαια ξένων funds; Ποιος το ααγορεύει; (ΒΗΜΑ, 22.12.13).

- Δ. Τσουκαλάς: Δεν μορεί να είναι αριστερός όοιος ανήκει στη μεσαία τάξη; (ΑΥΓΗ, 22.12.2013).

Όλοι τους, όμως, ααντούν σε λάθος ερώτημα: Το ζήτημα δεν είναι αν ένας λούσιος αλός ολίτης μορεί να είναι και αριστερός. Ασφαλώς και μορεί!

                  Το θεμελιώδες ηθικό και κοινωνικό ζήτημα είναι αν ένας λούσιος (μέχρι και βιομήχανος, εφολιστής ή τραεζίτης, κε Τσακαλώτε;) μορεί να είναι εκρόσωος αριστερών ολιτών.

 

2.            Πώς συγκεκριμένα ααντά σ αυτό η μαρξιστική, κοινωνική και ηθική,  θεωρία εριμέναμε να μας το ουν οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν μας το έχουν ει ακόμα Ενώ, στην ΑΥΓΗ, αντί για μια μαρξιστική (ή, έστω, νεο-αριστερή) εξήγηση, αρθρογράφοι της εέλεξαν:

- να δικαιολογήσουν τις εενδυτικές ειλογές των λούσιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με ειχειρήματα του τύου: Ποιες τοοθετήσεις αοταμιεύσεων είναι ηθικές και οια είναι τα κριτήρια ου τις καθορίζουν ως τέτοιες; Ένας εργαζόμενος ου έχει καταφέρει να κάνει καλή αοταμίευση, δεν ροβληματίζεται για το ού τον συμφέρει να τοοθετήσει τα χρήματα για τα οοία έχει δουλέψει μια ζωή; Δεν έχει ως κριτήριο την ασφάλεια και την αόδοση; (ΑΥΓΗ 22.12.13, Δ. Χρήστου),

- να στηλιτεύσουν το ρεύμα του λαϊκισμού, της υοκρισίας και της ζηλοφθονίας εχθρών και φίλων και την υοκρισία των ΜΜΕ και αρκετών μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (ου σχολιάζουν δυσμενώς τις οικονομικές ειδόσεις των λούσιων αριστερών βουλευτών) (ΑΥΓΗ 22.12.13, Δ. Χρήστου),

- να ειστήσουν την ροσοχή των συντρόφων τους, ώστε να μην καλλιεργούν τον φθόνο και να μην υοκύτουν σε μνημονιακά στερεότυα: Ας ροσέξουμε όμως, σύντροφοι της Αριστεράς. Όταν δεν αναγνωρίζουμε το δικαίωμα σε αξιορεή ζωή και εισόδημα σε σκληρά και τίμια εργαζόμενους αυτοαασχολούμενους ή ειστήμονες, όταν χωρίς να το καταλαβαίνουμε κάνουμε τη λιτότητα ιδανικό και καλλιεργούμε τον φθόνο υοκύτοντας στα μνημονιακά στερεότυα, αίζουμε το αιχνίδι τους (ΑΥΓΗ 21.12.13, Γ. Μασκόζος).                 

 

3.           Εμείς θεωρούμε ως η αριστερή λογική ανάλυση θα ειβεβαίωνε ότι:

- Δεν μορεί να εκροσωεί αριστερούς ο λούσιος, αφού το συμφέρον του τον υοχρεώνει να ειλέγει την ροστασία και την αύξηση της δικής του (μεγάλης) εριουσίας (χαρτιών, καταθέσεων, ακινήτων) και να αντιστρατεύεται αντικειμενικά (θέλοντας ή μη) το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων.

- Εκρόσωος αριστερών δεν μορεί να είναι εκείνος ου στηρίζει τα διεθνή καιταλιστικά funds με ράξεις (αγορές χαρτιών, καταθέσεις) και τους κάνει κριτική με λόγια!

- Ισχύει άντα η γνωστή ρήση: Είμαστε ό,τι ράττουμε, όχι ό,τι δηλώνουμε!.                             

4.            Μιας και ο αριστερός ρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει τελευταία να ροσεγγίζει και την Εκκλησία, ας μας ειτραεί να θυμίσουμε τα αλά εκείνα ου ο Ιδρυτής της είε, δυο χιλιάδες χρόνια ριν αό τον Μαρξ: 

- Όου είναι ο θησαυρός σας, εκεί είναι και η καρδιά σας!

- Κανείς δεν μορεί να υηρετεί δύο κυρίους!