Για αιρετικές ροσωικές αόψεις αομακρύνθηκε ο κ. Τατσόουλος, όχι για τη στοχοοίηση κοινωνικών αγωνιστών

 

του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόουλου

 

1.            Ο βουλευτής κ. Τατσόουλος αομακρύνθηκε αό τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί αρουσίασε (δημόσια)  ροσωικές αόψεις μη αρεστές στην κομματική ηγεσία, όχι γιατί έδωσε έδαφος για τη στοχοοίηση κοινωνικών αγωνιστών και ολιτικών στελεχών του κόμματος.

Αυτό καταλαβαίνει όοιος, με στοιχειώδη ροσοχή, διαβάσει τις είμαχες δηλώσεις του.

 

2.         Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ αέναντι στην τρομοκρατία, ο βουλευτής:

 

(α) καλύτει αόλυτα το κόμμα του, δηλώνοντας κατηγορηματικά:

- Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατία.

- Υάρχουν άνθρωοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ου μορεί να βλέουν με συμάθεια τις ιδέες αυτών των ανθρώων (των τρομοκρατών). Αυτό σε καμία ερίτωση δεν είναι κυρίαρχη αντίληψη μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εντελώς εριθωριακή αντίληψη.

 

(β) υερασίζεται το κόμμα του ακόμα και για τη στάση κάοιων συγκεκριμένων μελών του:

- Αναφερόμενος σε δύο άτομα (αραθέτει τα ονόματά τους) ου ήταν στο Δίκτυο Κοινωνικών Δικαιωμάτων ου τους θεωρεί (τους φυλακισμένους της 17 Νοέμβρη)  ολιτικούς κρατουμένους, τονίζει:  Αυτοί οι άνθρωοι δεν αίζουν ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια εριθωριακή φωνή.  

- Αναφερόμενος στη Ρόζα, εισημαίνει: Ναι, η Ρόζα είναι μια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν έχει σημασία. Δεν υάρχει καμία συνιστώσα, ρώτα α όλα, αυτή τη στιγμή και η Ρόζα ήταν αό τις ρώτες ου αυτοδιαλύθηκαν, με την αόφαση του συνεδρίου.

 

3.            Για ορισμένα σοβαρά ολιτικά ζητήματα, όμως, ο κ. Τατσόουλος ειμένει να αρουσιάζει δημόσια ροσωικές αόψεις μη συμβατές με εκείνες της κομματικής ηγεσίας:

 

(α) Για την τρομοκρατία: Ααντάω σε όοιον μέσα και έξω αό τον ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τους ονομάζει ολιτικούς κρατουμένους, ότι αυτοί οι άνθρωοι διώκονται και είναι φυλακή για τις ιδέες τους και τη δράση ου τους εέβαλαν αυτές.

Δεν βρίσκω τίοτα ιδεολογικό και εαναστατικό και θεωρώ αίστευτη ρόκληση ότι ο συνήγορος του Ξηρού (αναφέρει το όνομά του), βγήκε και μίλησε για εαναστατική δράση και ολιτική αόφαση. Οι άνθρωοι αυτοί βρίσκονται στη φυλακή εειδή δολοφόνησαν.

 

(β) Για τον λαϊκισμό: Τα δύο μεγάλα κόμματα η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μορούν να αίζουν κρυφτούλι με το λαϊκισμό.

 

(γ) Για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρώ και τη δραχμή: Αλλά είναι λίγο σαν την Ελλάδα στο ευρώ ο Λαφαζάνης μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, αν θα φύγει ή αν θα τον διώξουν. Δεν ξέρω, αλλά σύντομα θα κληθεί να αοφασίσει εάν η τόσο ασύμβατη θέση του με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να υάρχει

Πρέει να το λύσει αυτό το ρόβλημα. Κάοιος αό τους δύο θα ρέει, φαντάζομαι, να κάνει ίσω, διότι όταν θα έλθει η ώρα να είμαστε στην εξουσία, δεν μορούν να υάρχουν και οι δύο αόψεις.

 

(δ) Για τη μη συμμετοχή του κ. Τσίρα στην τελετή έναρξης της ελληνικής ροεδρίας στην Ε.Ε.: Τον θεσμικό ρόλο ρέει να τον βάζουμε στην άκρη, ανεξάρτητα αό τις ιδέες σου και τις ιδέες μου. Είτε είμαι είτε όχι αξιωματική αντιολίτευση ή κυβέρνηση.

 

(ε) Για τις συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα: Ένα κομμάτι αό τους 58, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ το θεωρώ φυσικούς μας συμμάχους  () Δεν βρίσκω ροσωικά άλλο χώρο ιο συγγενή με εμάς, ούτε το ΚΚΕ ούτε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

(Ο Λαφαζάνης) βγαίνει συνέχεια να ει για συνεργασία με το ΚΚΕ και το ΚΚΕ συνέχεια τον αδειάζει.

                  Οι οουλιστές της Δεξιάς, αυτοί οι ΑΝΕΛ, οι ανεξέλεγκτοι Ελληνες, όως λένε ολλοί, δεν είναι μια ρόταση σοβαρή, την οοία θα μορεί αν θελήσει ως ρόταση συμμαχία ένα κόμμα της Αριστεράς για να κυβερνήσει.

 

4.           Η αιτιολογία της στοχοοίησης κοινωνικών αγωνιστών ειλέχτηκε, γιατί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αδυναμία, σήμερα και για τους γνωστούς λόγους (δημοσίως εκφραζόμενες θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας κ.α.), να στοχοοιήσει τη δημόσια  έκφραση αόψεων αντίθετων με τις δικές της...