Η Λέσχη Συζητήσεων ΚΙΝΑΛ και το χρέος του ΠΑΣΟΚ ρος τους ολίτες ενόψει εκλογών

 

του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόουλου

 

1.        Ο ολίτης ου θεωρεί ως το κύριο ροααιτούμενο για να μην μει η Χώρα σε εριέτειες μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι ο σχηματισμός σταθερής κυβέρνησης τετραετίας ρωτάει τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, ροκειμένου να αοφασίσει σε οιά αό τις δύο  αρατάξεις θα δώσει την ψήφο του: Είστε διατεθειμένοι να συμράξετε στον σχηματισμό μιας σταθερής κυβέρνησης ου θα αναλάβει το γιγάντιο έργο της ανόρθωσης της Χώρας;.

Η ΝΔ έχει ήδη ααντήσει και η αάντησή της είναι καταφατική.

Η αάντησή του ΚΙΝΑΛ είναι: Δεν μορούμε να σας ααντήσουμε ριν δούμε το αοτέλεσμα των εκλογών.

Το αίτημα του ολίτη και η αάντηση του ΚΙΝΑΛ, ξανά με αλά λόγια. 

- Πολίτης: Ααντείστε μου, αρακαλώ, ριν ψηφίσω.

- ΚΙΝΑΛ: Ψήφισε ρώτα και μετά σου ααντάμε!

            Προφανές το άτοο της συμεριφοράς  του ΚΙΝΑΛ ρος τον ολίτη.

 

2.        Στο ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών, οι αξιωματούχοι του ΚΙΝΑΛ συμεριφέρονται ως μέλη μιας Λέσχης Συζητήσεων και όχι ως μέλη ενός Πολιτικού Κινήματος.

 

(α) Έχουν χωριστεί σε ομάδες, αό τις οοίες τρεις οι εικρατέστερες.

- Η ρώτη θεωρεί ως για τα βασικά ολιτικά ζητήματα (θεσμικά, οικονομικά, κοινωνικά) μορεί να υάρξει συμφωνία με τη ΝΔ και, συνακόλουθα, ως μορεί και ρέει να υάρξει κυβερνητική σύμραξη των δύο κομμάτων.

- Η δεύτερη θεωρεί ως για τα βασικά ολιτικά ζητήματα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ιο κοντά στο ΚΙΝΑΛ αό τη ΝΔ και, συνακόλουθα, ως μαζί του τα ξαναλέμε μετά τις εκλογές.

  - Η τρίτη θεωρεί ως το ΚΙΝΑΛ ρέει να ανατρέψει το διχαστικό δίολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

 

            (β) Ιδού λίγα, αό τα ολλά και αντικρουόμενα μεταξύ τους, ου έχουν ει για το ζήτημα αυτό αξιωματούχοι του ΚΙΝΑΛ.

- Δηλώνει η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά: Μετά τις εκλογές θα αοφασίσουμε αν θα δώσουμε ψήφο ανοχής στη Νέα Δημοκρατία.

- Της ααντάει ο Γραμματέας Εικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ Στ. Μαλέλης: Δεν θα ρέει να υάρξει ούτε ψήφος ανοχής σε κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη (Δηλαδή να άμε να στηρίξουμε μία κυβέρνηση ου θα φέρει τον όλεθρο, όως θα είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη;), αφού ο χώρος της ευρύτερης ροοδευτικής Αριστεράς είναι ο όμορος χώρος μας, εκεί είναι οι σύντροφοί μας και αφού ο ίδιος ҹοτέ δεν θα κρατούσα ίσες αοστάσεις ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και ροχωράει αραέρα: Δεν θα φοβηθούμε να άμε και σε εόμενες εκλογές για να μην ουλήσουμε τις αρχές μας. Θέλουμε ροοδευτική διακυβέρνηση. Αν αυτό δεν βγαίνει την εόμενη μέρα δεν θα φοβηθούμε να άμε σε εκλογές.

- Δηλώνει ο Ν. Ανδρουλάκης: Αν το βράδυ των εκλογών ο λαός μας τιμήσει με ένα σημαντικό οσοστό, οφείλουμε να μούμε στην κυβέρνηση τιμώντας την ψήφο του. Αλλά με μια ρογραμματική συμφωνία και ιεραρχημένες ροοδευτικές ροτεραιότητες (). Αν, όμως, ο λαός δεν μας τιμήσει και μας αοδοκιμάσει, τότε εμείς ρέει να μείνουμε στην αντιολίτευση.

- Υόσχεται ο Γ. Παανδρέου:  Μετά τις εκλογές, τα ξαναλέμε με τον ΣΥΡΙΖΑ (και τον συμαθή και χαρισματικό  ρωθυουργό), δηλώνοντας αντίθετος σε συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. (Ποιος Παανδρέου; Ο εγκαταλείψας το ΠΑΣΟΚ ου τον είχε τιμήσει αναδεικνύοντάς τον αρχηγό του και ρωθυουγό, για να γίνει αρχηγός ενός κομματιδίου).

- Οριοθετεί τον δικό τους αγώνα ο Π. Χρηστίδης:  Ο δικός μας αγώνας είναι να ανατρέψουμε το σκηνικό του διχαστικού διόλου ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, αφού η σύγχρονη Κεντροαριστερά δεν χωράει στα δήθεν μέτωα ου ειχειρούν να την εντάξουν.

- Προειδοοιεί ο Α. Λοβέρδος: Δεν θα αφήσουμε τη Χώρα να έσει στα βράχια.

- Δηλώνει η Ε. Χριστοφιλοούλου: Εμείς στο ΚΙΝΑΛ είμαστε αντι-ΣΥΡΙΖΑ, δεν υάρχει ερίτωση να συγκυβερνήσουμε, να συμράξουμε.

- Παρεμβαίνει ο Ε. Βενιζέλος, τονίζοντας την ανάγκη καθαρού ολιτικού στίγματος: Υάρχει μέτωο Δημοκρατίας κατά του ραξικοήματος ου ειχειρείται. Είναι άλλο οι διαφορές με τον συντηρητικό χώρο κι άλλο ράγμα η αντίκρουση με τους σκευωρούς. Κι έρχονται κι άλλα. Δεν θα στοχεύουν μόνο όσους είναι κατά του γλοιώδους φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ολόκληρη τη δημοκρατική αράταξη. Η ολιτική ρόταση της ροοδευτικής αράταξης ρέει να είναι σαφής.

 

3.         Αντί για όλα αυτά τα αντιφατικά, το ΚΙΝΑΛ θα μορούσε και θα έρεε να αρθρώσει ένα καθαρό λόγο, ερίου έτσι:

Μετά τις εθνικές εκλογές δεν θα συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είμαστε σε όλεμο με τον τυχοδιώκτη, νεοκομμουνιστή Τσίρα και την αρέα του και γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει υηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό όσο καμία άλλη κυβέρνηση (Φ. Γεννηματά), γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα αξιακό φραγμό, δεν ιστεύει κάου, ιστεύει μόνον στην άσκηση και τη νομή της εξουσίας (Ε. Βενιζέλος), γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υήρξε η ιο δημαγωγική, ανίκανη και καταστρετική κυβέρνηση της μεταολίτευσης (Α. Λοβέρδος), γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινιάζει νέα κοινοβουλευτικά ήθη ου ααξιώνουν λήρως τους θεσμούς` (Ν. Ανδρουλάκης), γιατί., γιατί, γιατί

Με τη ΝΔ θα συνεργαστούμε, εάν συμφωνήσουμε στα βασικά ολιτικά ζητήματα (θεσμικά, οικονομικά, κοινωνικά), ράγμα ου μορεί να ειτευχθεί, καθώς αυτά για τα οοία συμφωνούμε μαζί της είναι ολύ ερισσότερα αό αυτά για τα οοία διαφωνούμε.

 

4.        Αν αυτά τα καθαρά λόγια έλεγε το ΚΙΝΑΛ ριν αό τις εκλογές, ολλοί ολίτες αό αυτούς ου ιστεύουν ως για να βγεί η Χώρα αό την ολύλευρη –οικονομική, κοινωνική, ηθική– κρίση στην οοία βρίσκεται σήμερα, χρειάζεται να κυβερνηθεί αό μια κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (όως ειτυχώς έγινε το 2012-14 με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ου Τσίρας και Γ. Παανδρέου τόσο συκοφάντησαν και συνεχίζουν να συκοφαντούν) θα ανταοκρίνονταν στο κάλεσμα του ΚΙΝΑΛ να το τιμήσουν με ένα σημαντικό οσοστό.

 Αλλιώς, ίδωμεν!. Ανδρουλάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ααξιώνει λήρως τους θεσμούς