Οικονομική αυτοκτονία η μη ψήφιση αό τη Βουλή της Συμφωνίας με την Ευρωζώνη

 

του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόουλου

 

1.         Όταν, κε Τσίρα:

 

- Έχεις ήδη κάνει στάση ληρωμών στο εσωτερικό (εκτός εκείνων για μισθούς/συντάξεις).

 

- Μαζεύεις και το τελευταίο ευρώ αό τα διαθέσιμα Ταμείων, Οργανισμών, Πρεσβειών...

 

- Αοσύρεις 650 εκατομμύρια ευρώ του εγγυητικού λογαριασμού στο ΔΝΤ (ου σε ένα μήνα θα ρέει να τα ειστρέψεις), για να ληρώσεις τη δόση του Μαϊου.

 

- Ακούς το ΔΝΤ να δηλώνει ως δεν θα εκταμιεύσει χρήματα για την Ελλάδα, αν δεν υάρξει συνολική Συμφωνία (και μετά ειτυχή αξιολόγηση της ορείας του τρέχοντος Προγράμματος (Μνημονίου), και μάλιστα μέσα στα Υουργεία και όχι σε ξενοδοχεία).

 

- Ξέρεις ότι τον Ιούνιο δεν θα μορέσεις να ληρώσεις μισθούς/συντάξεις και άλλες οφειλές, αν τον Μάιο δεν άρεις τα χρήματα του Προγράμματος.

 

- Γνωρίζεις ότι:

- για να εισράξουμε τα τελευταία δισεκατομμύρια του Προγράμματος (ου λήγει οριστικά στις 30 Ιουνίου, μετά την τετράμηνη αράταση ου εσύ έχεις ζητήσει), ρέει η Συμφωνία να υογραφεί μέσα στις εόμενες δύο εβδομάδες.

 

- Αν δεν υογραφεί η Συμφωνία αυτή, δεν θα μορέσουμε να ζητήσουμε αό την Ευρωζώνη νέο δάνειο 30-40 δισεκατομμυρίων ευρώ, ου η Χώρα χρειάζεται μετά τις 30 Ιουνίου, για δύο-τρία χρόνια.

   

2.         Όταν έτσι έχουν τα ράγματα, κε Τσίρα:

 

Θα αοτελέσει οικονομική αυτοκτονία η ειλογή να αορριφθεί η Συμφωνία με την Ευρωζώνη και να διεξαχθεί Δημοψήφισμα,  ροκειμένου να διατηρηθούν κάοιες  κόκκινες γραμμές (καμιά νέα ερικοή μισθών/συντάξεων, εργασιακό, ασφαλιστικό, αναδιάρθρωση του χρέους σήμερα, διαραγμάτευση σε ...ξενοδοχεία και όχι στα υουργεία, καμιά συνάντηση υουργών με τους εικεφαλής της Τρόικας... ).

 

Με την αόρριψη της Συμφωνίας με την Ευρωζώνη, η οικονομία θα ληγεί θανάσιμα, η Χώρα θα οδηγηθεί σε χρεοκοία (εντός ή εκτός ευρώ) και οι κόκκινες γραμμές όχι αλώς θα ξεθωριάσουν αλλά θα σβήσουν εντελώς (οι μισθοί/συντάξεις όχι αλώς θα μειωθούν, αλλά θα εξανεμιστούν...).

 

3.         Όταν έτσι έχουν τα ράγματα, κε Σαμαρά, κε Βενιζέλε:

 

Αοτελεί μεγάλο σφάλμα να λέτε σήμερα ως το αν θα ψηφίσετε τη Συμφωνία με την Ευρωζώνη θα εξαρτηθεί αό το αν θα την ψηφίσει ή όχι ο όλος ΣΥΡΙΖΑ ή αό το αν η Συμφωνία θα είναι ή όχι δυσμενέστερη αό το e-mail Χαρδούβελη.

 

Και θα αοτελέσει το μοιραίο λάθος αύριο, όταν και αν ο κ. Τσίρας την φέρει στη Βουλή, η μη ψήφισή της με δικαιολογία το νέο δυσμενέστερο Μνημόνιο, τη φοροκαταιγίδα κ.τ.τ. (ου κι εσείς οι ίδιοι θα τα (ξανα)δεχόσασταν, αν η άλλη λύση ήταν η χρεοκοία της Χώρας).  

 

Το εθνικό σας χρέος είναι να ψηφίσετε τη Συμφωνία με την Ευρωζώνη και να κατακρίνετε τον κ. Τσίρα για τους δυσμενείς της όρους.