Για τα όσα εικίνδυνα ακούσαμε αό το μέλος της ειτροής σοφών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Κατρούγκαλο

 

του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόουλου

 

1.           Εικίνδυνα κηρύγματα ακούσαμε αυτές τις μέρες αό τον κ. Γ. Κατρούγκαλο, καθηγητή του Δημοσίου Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανειστήμιο Θράκης και μέλος της ειτροής σοφών του ΣΥΡΙΖΑ (Αυγή 20.10.13, Mega εκομή Ανατροή 14.10.13):

(α) Η αντίδραση σε άδικο νόμο είναι δικαιολογημένη!                                                                                    

Δεν ασκούν βία, κατά τον κο καθηγητή, εκείνοι ου, ασκώντας το θεμελιώδες ατομικό δικαίωμα της εξέγερσης αέναντι στην αδικία, ροηλακίζουν και κρατούν ομήρους  ανειστημιακούς δασκάλους, υρολούν καταστήματα, καταστρέφουν εριουσίες, εμοδίζουν εργαζόμενους να εργαστούν, ροβαίνουν σε καταλήψεις δημόσιων κτιρίων                

(β) Ποιος, όμως, κρίνει αν κάθε συγκεκριμένος νόμος είναι άδικος ή όχι;

Η κοινωνία, μόνο η κοινωνία, αοφαίνεται ο κ. Γ. Κατρούγκαλος!

Δεν κρίνει, λοιόν, η Δικαιοσύνη, με βάση τους νόμους ουσίας και τις διαδικασίες ου η εκλεγμένη αό τον λαό Βουλή έχει θεσμοθετήσει, αλλά κάοια αόριστη, ομοιογενής, αταξική κοινωνία, εκροσωούμενη αό τις κάθε λογής οργανωμένες ομάδες αδικοραγούντων χουλιγκάνων!

(γ) Το Σύνταγμά μας θέλει η βία να είναι το τελευταίο καταφύγιο του λαού, όταν δεν μορεί να αντιμετωιστεί αλλιώς μια βίαιη είθεση κατά της δημοκρατίας και του ολιτεύματος (). Όως το έλεγαν και οι Ρωμαίοι: ο ανώτατος νόμος της ολιτείας είναι η σωτηρία του λαού!

Διαστρέφει βάναυσα το Σύνταγμα ο κος καθηγητής του Δημοσίου Δικαίου*. Το Σύνταγμά μας δεν θέλει αυτά ου ο ίδιος θα ήθελε.   Ορίζει ως οι Έλληνες δικαιούνται και υοχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οοιουδήοτε ειχειρεί να το καταλύσει (το Σύνταγμα) με τη βία.

Οι ατυχείς ιδιοκτήτες των καμένων καταστημάτων και οι δερόμενοι καθηγητές είναι ου ειχειρούν να καταλύσουν το Σύνταγμα, κε καθηγητά;

 Όσο για το Ρωμαϊκό αόφθεγμα, γιατί άραγε αισθανθήκατε την ανάγκη να μας το θυμίσετε; Θεωρείτε ως δεν έχουμε αρκετά εμεδώσει το μάθημα, αρότι, τόσες φορές στο αρελθόν, μας το έχουν κι άλλοι διδάξει, με τελευταίους τους συνταγματάρχες της 21 Αριλίου 1967;

2.           Τα κηρύγματα αυτά τα έχουμε ακούσει αλιότερα και τα ακούμε και σήμερα αό αναρχικά και ακροαριστερά κινήματα αλλά και αό τη Χρυσή Αυγή.

                  Στις ροκηρύξεις της 17 Νοέμβρη και άλλων ακροαριστερών Οργανώσεων και  στις διακηρύξεις της Χρυσής Αυγής. (Για να μη στεναχωρηθούν κάοιοι, δηλώνουμε υεύθυνα, και εν γνώσει των συνεειών του Νόμου, ως δεν εξομοιώνουμε, δεν ταυτίζουμε, δεν συμψηφίζουμε. Γεγονότα, αλώς, αναφέρουμε).

3.           Το λάθος μας, ου ειτρέει στον κ. Γ. Κατρούγκαλο και σε άλλους να λένε όλα αυτά τα εικίνδυνα, είναι ως μιλάμε για τη γενική έννοια της βίας, αντί για την ειδικότερη έννοια του κατά τον Νόμο αδικήματος.

Εκείνοι ου βάζουν φωτιές, καταστρέφουν εριουσίες, κρατούν σε ομηρία καθηγητές, καταλαμβάνουν κτίρια και εγκαταστάσεις δεν ασκούν αλώς βία.

Διαράττουν συγκεκριμένα οινικά αδικήματα του εμρησμού, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της αράνομης αρακράτησης, της σωματικής βλάβης κ.λ.., ου δεν αύουν να είναι αξιόοινες ράξεις ακόμα και ΑΝ διαράττονται ως αντίδραση σε άδικους νόμους.  

Και ρέει να υφίστανται τις συνέειες του Νόμου, αφού Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώιον του νόμου (Σύνταγμα της Ελλάδας, άρθρο 4, αρ. 1).

4.           Σ αυτό το λάθος, σ αυτήν την αγίδα έσαμε όλοι μας και α αυτήν ρέει να βγούμε.

Συγκεκριμένα οινικά αδικήματα αντιμετωίζουμε και γι αυτά μιλάμε, όχι για την αόριστη βία!

 

 

* όχι του Συνταγματικού Δικαίου, ου αναφέρει η ανακοίνωση για την Ειτροή σοφών του ΣΥΡΙΖΑ.