Τι λέει η κα Μακογιάννη ΤΗΝ ΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

 

του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόουλου

 

 

 Α.        Η κα Μακογιάννη μίλησε τις μέρες αυτές για τρία σοβαρά ζητήματα, στην Καθημερινή (συνέντευξη στον Γ. Τερζή, 23.11.14) και το Βήμα (στον ΒΗΜΑτοδότη, 21.11.14).

 

1.           Για τα ҹολιτικά αιχνίδια στην λάτη του ελληνικού λαού αό τους Ευρωαίους, είε.

Αν για οοιονδήοτε λόγο οι Ευρωαίοι έχουν αοφασίσει ότι μορούν να εξυηρετήσουν τις ολιτικές τους σκοιμότητες, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, καίγοντας τον Τσίρα και μετατρέοντας τη χώρα σε σκιάχτρο, τότε ρέει να μας το ουν. Να κάνουμε κι εμείς τα κουμάντα μας. Κανείς δεν μορεί να ανεχθεί ότι στην λάτη του ελληνικού λαού μορεί να αίζονται ολιτικά αιχνίδια (Καθημερινή 23/11).

Και αμέσως ο Αταξικός, στην ISKRA της Αριστερής Πλατφόρμας, δηλαδή του 40% του ΣΥΡΙΖΑ, αναφώνησε:  

Όταν ακόμα και η Ντ. Μακογιάννη φτάνει για ρώτη φορά στο σημείο να εικρίνει αό την Καθημερινή της Κυριακής (23/11/14) τους ευρωαίους εταίρους γιατί αίζουν ολιτικά αιχνίδια, μετατρέοντας την Ελλάδα, όως είε, σε σκιάχτρο, τότε μορούμε να αντιληφθούμε το κατάντημα στο οοίο έχει εριέλθει ο τόος, τον ατελείωτο εφιάλτη ου είναι μροστά μας αλλά και την αχρειότητα ου ξεχειλίζει στη σύγχρονη ευρωαϊκή καιταλιστική νεοαοικιοκρατία (Iskra, 23.11).

Άδικο έχει ο Αταξικός στο συμέρασμα ου βγάζει, ακούγοντας την κα Μακογιάννη; Συνωμότησαν οι Ευρωαίοι για να μετατρέψουν τη χώρα μας σε σκιάχτρο, καίγοντας τον Τσίρα!

 

2.            Για τις τις διαραγματεύσεις με την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, είε.

(α) Πρέει ειτέλους να βάλουμε και εμείς στο τραέζι των διαραγματεύσεων και τις δικές μας ροτεραιότητες και όχι να ακολουθούμε μόνον ό,τι μας λέει η τρόικα (Βηματοδότης 21/11).

Το ότι ακολουθούμε μόνον ό, τι μας λέει η Τρόικα το έχουμε εμεδώσει, ακούγοντας τους εκροσώους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛΛ κάθε μέρα στα Κανάλια και Ραδιόφωνα!

Τι ροσθέτει με την εανάληψή του, ΣΗΜΕΡΑ, η κα Μακογιάννη;

(β) Το δράμα της Ελλάδας της κρίσης είναι ότι οι διαδοχικές κυβερνήσεις στις διαραγματεύσεις τους με την τρόικα Թαίζουν άμυνα. Εφτασε η ώρα της είθεσης (Καθημερινή 23/11).

Για την είθεση στις διαραγματεύσεις με την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, ου και ο ΣΥΡΙΖΑ ευαγγελλίζεται, θα θέλαμε κάτι ιο συγκεκριμένο: Με οια όλα θα ειχειρηθεί και τι θα κάνουμε αν αοτύχει η είθεση.

Κάτι τέτοιο δεν ρωτούσε και ή ίδια, υερασιζόμενη την ψήφο στα Μνημόνια, αό τη εοχή του ρώτου Μνημονίου μέχρι χθές;  

 

3.           Για τη συνεννόηση Σαμαρά και Τσίρα την ώρα της διαραγμάτευσης, είε.

 (α) Δεν μορεί να ήταν λιγότερες οι διαφορές Α. Παανδρέου και Κ. Μητσοτάκη α' ό,τι είναι οι διαφορές ου χωρίζουν τον Σαμαρά και τον Τσίρα (Βηματοδότης, 21/11).

Λυούμαστε, αλλά ο εξωφρενικός αυτός ισχυρισμός μόνο σε κάοιον με λήρη άγνοια της εοχής Α. Παανδρέου-Κ. Μητσοτάκη θα μορούσε να συγχωρεθεί.    

(β) Διαβάζοντας ανάμεσα στις γραμμές των δηλώσεων των κομμάτων, διακρίνει κανείς την αλλαγή των θέσεων ου έχουν εκφραστεί στο αρελθόν (Καθημερινή, 23/11).

Η κα Μακογιάννη λανάται, όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ! Οι θέσεις του δεν είναι οι συγκυριακές, συχνά αλληλοσυγκρουόμενες, δηλώσεις στελεχών του. Είναι οι θέσεις της Πολιτικής Αόφασης του Ιδρυτικού του Συνεδρίου, ου αοφασίστηκαν μόλις ριν αό δεκατέσσερις μήνες και δεν έχουν υοστεί καμιά αλλαγή μέχρι σήμερα.

(γ) Αν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίρας καθήσουν στο ίδιο τραέζι και συζητήσουν, είμαι βεβαία ότι θα τα βρουν, αλλά να καθήσουν (Βηματοδότης, 21/11).

Ας κάνει τον κόο η κα Μακογιάννη να μας ει και σε οια συγκεκριμένα ζητήματα ολιτικής είναι βεβαία ότι θα τα βρούν οι δύο αρχηγοί:

- Όταν οι θέσεις τους γι αυτά (αντιμετώιση της κρίσης, χρέος, τραεζικό τομέα, ιδιωτικοοιήσεις, ιδιωτικές εενδύσεις, δημόσιο τομέα, σεισάχθεια, αντιμετώιση της βίας στους δρόμους και τα ανειστήμια, καταλήψεις δημόσιων χώρων) είναι όχι αλώς ολύ διαφορετικές αλλά αμοιβαίως αοκλειόμενες.

- Όταν ο κ. Τσίρας κάθε λίγο και λιγάκι στέλνει το μήνυμα ρος όλους –έλληνες, ευρωαίους, εενδυτές, αγορές: Δεν ρόκειται να κάνουμε αοδεκτή οοιαδήοτε συμφωνία θα υάρξει αό την αρούσα Βουλή με αυτήν την κυβέρνηση ου θα δεσμεύει την εόμενη!

 

Β.           Διερωτώμαστε όσο βοηθάνε τη διαραγμάτευση με την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ αυτά ου η κα Μακογιάννη λέει ΤΗΝ ΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ.