Ε¹ικίνδυνη η ¹οινικο¹οίηση της Çάρνησης γενοκτονιών κ.λ.¹.È.

Αν όμως γίνει δεκτή, γιατί να μην ¹εριλάβει και τις γενοκτονίες χριστιανικών λαών;

 

Του Ραφαήλ Μεν. Μαϊό¹ουλου

 

1.            Ο αντιρατσιστικός νόμος ¹ου θα ψηφίσει η Βουλή ¹ρέ¹ει να σεβαστεί τις εξής  δύο αρχές:

(α) Ένα ιστορικό γεγονός καταγράφεται ως γενοκτονία, εξολόθρευση, σφαγή, νόμιμη ¹ολεμική δράση κ.λ.¹. στην εθνική και την ¹αγκόσμια συνείδηση των λαών, δεν χαρακτηρίζεται ως τέτοιο με νομοθετήματα.

(β) Η ¹οινικο¹οίηση της έκφρασης γνώμης στο ζήτημα του χαρακτηρισμού ιστορικών γεγονότων ως ανθρω¹οκτονιών ή όχι αντίκειται στη θεμελιώδη αρχή της Çελευθερίας της έκφρασης και διάδοσης των στοχασμώνÈ.

 

2.         Οι αρχές αυτές έχουν γίνει α¹οδεκτές α¹ό τη συντρι¹τική ¹λειοψηφία των χωρών όλου του κόσμου, οι νομοθεσίες των ο¹οίων δεν ¹εριλαμβάνουν στα ¹οινικά αδικήματα την Òάρνηση εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρω¹ότητας και εγλημάτων ¹ολέμουÓ.

Πράγματι, την ¹οινικο¹οίηση της Òάρνησης εγκλημάτων γενοκτονίας κ.λ.¹ την έχουν θεσμοθετήσει σήμερα μόνο 17, α¹ό τις ¹ερί¹ου200 χώρες του ¹λανήτη:

- δύο (Ισραήλ, Καναδάς) α¹ό τις 150 εκτός Ευρώ¹ης χώρες,

- δεκατρείς α¹ό τις 26 χώρες της Ευρω¹αϊκής Ένωσης (Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Τσεχία) και

- δύο (Ελβετία, Λιχνεστάιν) α¹ό τις 24 άλλες (εκτός Ευρω¹αϊκής Ένωσης) χώρες της Ευρώ¹ης (Πηγή: Wikipedia).

 

3.            Αν τα ¹ιο ¹άνω αληθεύουν, στον νόμο ¹ου θα ψηφιστεί α¹ό τη Βουλή των Ελλήνων δεν θα ¹ρέ¹ει να υ¹άρχει διάταξη για την ¹οινικο¹οίηση της ÇάρνησηςÈ ο¹οιασδή¹οτε γενοκτονίας.  

Ο αντιρατσιστικός νόμος θα ¹ρέ¹ει να είναι νόμος κατά των ¹ράξεων, όχι κατά του λόγου, όταν ο λόγος αυτός –για το ¹αρελθόν, το ¹αρόν ή το μέλλον– δεν ¹ροτρέ¹ει σε ¹ράξεις βίας, ο¹οιασδή¹οτε μορφής, ¹ροελεύσεως και αιτιολογίας.

Αλλιώς, το α¹οτέλεσμα θα είναι το αντίθετο α¹ό εκείνο ¹ου οι συντάκτες του ε¹ιθυμούν (να ενισχυθεί η Δημοκρατία και να α¹οδυναμωθεί ο νεοναζισμός). 

 

4.         Στην αντίθετη ¹ερί¹τωση, αν δηλαδή ¹οινικο¹οιηθεί η άρνηση μιας γενοκτονίας (¹.χ. των Εβραίων), η Ελληνική Βουλή θα είναι υ¹οχρεωμένη να ¹οινικο¹οιήσει  την άρνηση και άλλων γενοκτονιών, εκείνων ¹ου η ιστορική συνείδηση του λαού μας έχει καταγράψει (των Ποντίων, των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, των Αρμενίων...).

Πώς να αιτιολογηθεί η διαφορο¹οίηση στη μεταχείριση α¹ό τον Νόμο του ιδίου εγκλήματος, των ανθρω¹οκτονιών;

 

 5.          Η Δημοκρατία, η Χώρα αλλά και ο αγώνας κατά του ρατσισμού θα κερδίσουν, αν ο αντιρατσιστικός νόμος δεν ¹εριλάβει διατάξεις για την ¹οινικο¹οίηση της άρνησης των γενοκτονιών!