Κορονοϊός: Αν γιατροί, ¹ολιτικοί μιλούσαν όταν και εκεί ¹ου έ¹ρε¹εÉ

 

του Ραφαήλ Μεν. Μαϊό¹ουλου

 

(α)           Για τα μέτρα αντιμετώ¹ισης του κορονοϊού ¹ου α¹οφασίζονται α¹ό την κυβέρνηση, μετά α¹οφάσεις-εισηγήσεις της αρμόδιας Ε¹ιστημονικής Ε¹ιτρο¹ής (λαμβανόμενες ομόφωνα ή κατά ¹λειοψηφία), ¹αρακολουθούμε κάθε μέρα στα  τηλεο¹τικά κανάλια συζητήσεις μεταξύ δημοσιογράφων, γιατρών –μελών και μη μελών της Ε¹ιτρο¹ής–¹ολιτικών, ε¹ιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων κ.α., στις ο¹οίες ο κάθε συμμετέχων υ¹οστηρίζει το δικό του.

 

Η καθημερινή αυτή α¹ό τηλεοράσεως ¹αρουσίαση ¹λήθους  διαφορετικών, αντιτιθέμενων μεταξύ τους, ΠΡΟΣ½ΠΙΚ½Ν α¹όψεων, ¹ου είναι φυσικό να υ¹άρχουν για ιατρικά ζητήματα, αλλά και για διοικητικά μέτρα, βλά¹τει την ¹ροσ¹άθεια κατα¹ολέμησης του ιού, ¹ροκαλεί σύγχιση στους ¹ολίτες, δίνει τροφή σε κά¹οιους καιροσκό¹ους ¹ου εκμεταλλεύονται κάθε διαφωνία...

 

(β)           O αγώνας κατά του κορονοϊού θα βοηθούνταν, ΑΝ:

- Η Ε¹ιστημονική Ε¹ιτρο¹ή εξέδιδε, για κάθε Α¹όφασή της, ένα αναλυτικό Δελτίο Ενημέρωσης, για το τι ακριβώς α¹οφάσισε και για ¹οιους λόγους (ομόφωνα ή κατά ¹λειοψηφία) και ανέθετε σε ένα μέλος της (όχι ¹άντα το ίδιο) τη λε¹τομερή ενημέρωση των ΜΜΕ για τις Α¹οφάσεις της, ό¹οτε και με ό¹οιο τρό¹ο αυτά ε¹έλεγαν.

- Οι γιατροί μη μέλη της Ε¹ιτρο¹ής ε¹έλεγαν να εκθέτουν τις α¹όψεις τους στην Ε¹ιτρο¹ή, εγγράφως ή με email, και όχι στα τηλεο¹τικά κανάλια.    

- Οι δημοσιογράφοι των καναλιών α¹έφευγαν να εκφράζουν τις ¹ροσω¹ικές α¹όψεις τους.

- Οι αναρμόδιοι για την αντιμετώ¹ιση της ¹ανδημίας βουλευτές και υ¹ουργοί του κυβερνώντας κόμματος ε¹έλεγαν να αναφέρονται, όταν ρωτούνται, στις α¹οφάσεις των υ¹ευθύνων οργάνων και όχι να εκφράζουν ¹ροσω¹ικές α¹όψεις.

 

(γ)           ΑΝ αυτά γίνονταν, θα ωφελούμασταν όλοι, εκτός α¹ό κά¹οιους καιροσκό¹ους, εκμεταλλευτές κάθε διαφωνίας!